Go Back
+ servings
Brownies med lakrids

Brownie med lakrids

Antal: 12 styk

Ingredienser

  • 125 g smør
  • 100 g mørk chokolade - 65%
  • 2 æg
  • 150 g sukker
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 100 g hvedemel
  • 3 spsk kakao
  • 30 g lakridssirup
  • 2-3 tsk lakridspulver
  • 1/2 tsk bagepulver
  • evt. små stykker lakridsstykker - nødder eller chokolade

Fremgangsmåde

  • Smelt smør og chokolade sammen ved svag varme. Når det er smeltet, tages det af varmen og stilles til afkøling.
  • Pisk æg, sukker og vaniljesukker sammen til en luftig, skummende masse. Det tager ca. 5-7 min.
  • Smør/chokolade-blandingen vendes i æggemassen, sammen med lakridssiruppen.
  • Mel, kakao, bagepulver og lakridspulver blandes sammen og sigtes i dejen. Vend det forsigtig i, indtil dejen er ensartet og glat.
  • Kommer du lakrids, chokolade eller nødder i dejen - vendes de i her.
  • Kom dejen i en beklædt form på ca. 20x30 cm og bag den ved 180 grader i ca. 20 min.
  • Stik en tandstik i efter 15 min - kagen skal ikke være blød, men hvis der hænger lidt klæg dej ved tændstikken, er den færdig. Den må endelig ikke blive gennembagt!
  • Tag brownien ud af ovnen og lad den afkøle. Skær den i små firkanter, når den er kold og kom dem i køleskabet i lufttæt beholder. Som alle andre brownies, har den bedst af at sætte sig et døgns tid i køleskabet. 
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen