Go Back
cherry pie - opskrift på amerikansk kirsebærtærte

Amerikansk cherry pie - kirsebærtærte

22-24 cm form

Ingredienser

mørdej

  • 150 g koldt smør i tern
  • 4 dl hvedemel
  • 0,5 dl flormelis
  • 1 lille æg
  • evt. 1/2 spsk vand

fyld

  • 400 g friske - udstenede kirsebær
  • 0,5 dl sukker
  • 1 stang vanilje - korn + stang
  • 1 citron - saft + skal
  • 2 spsk kartoffelmel eller maizena
  • 1 æg - sammenpisket

Fremgangsmåde

  • Smuldr smørret med mel og flormelis. Det gøres nemmest med fingrene. Tilsæt æg og evt. vand og saml dejen med hænderne, til den hænger sammen. Dejen må IKKE æltes, den skal bare samles! Pak dejen ind i madfilm og kom den i køleskabet i min. 30 min. før brug.
  • Kom kirsebær, sukker, vaniljekorn, vaniljestang og revet citronskal i en lille gryde. Kog det hele op ved svag varme.
  • Rør kartoffelmel ud i saft fra citronen og kom det i når blandingen koger. Rør hele tiden mens kirsebærkompotten koger op igen og tykner.
  • Tag gryden af varmen, hæld kompotten over i en anden beholder og lad den afkøle til stuetemperatur.
  • Del den kolde mørdej i 2 dele – den ene lidt større end den anden.
  • Den største del rulles ud på et melet bord, til en rund plade på 30 diameter. Den skal være ca. 0,5 mm i tykkelse. Husk hele tiden, at holde øje med om bunden er melet nok, den skal kunne flyttes rundt på bordet.
  • Rul dejen omkring kagerullen og vip den over i den smurte form. Tryk forsigtig dejen ud i formen og lad den hænge lidt ud over kanten.
  • Kirsebærkompotten fordeles på bunden. Husk at pille vaniljestængerne op!
  • Den lille stykke dej rulles ligeledes ud til en rund plade på 0,5 cm tykkelse.
  • Pensl kanten af dejen i formen med ægget og læg det udrullede låg over.
  • Med en gaffel presses kanten sammen. Samtidig skærer du overflødig dej væk. Den overskydende dej kan bruges til at udskære pynt. F.eks. blade.
  • Pensl hele låget med æg og skær små snit i låget. Drys med rørsukker.
  • Kom pien nederst i ovnen og bag den ved 175 grader i ca. 30 min.
  • Server lun eller kold med flødeskum eller vaniljeis
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen