Go Back
kanelbrød med karamelsauce - flettet kanelkrans

Cinnamon Swirl Bread Cake

Ingredienser

dej

  • 50 g gær
  • 3 dl mælk
  • 2 æg
  • 100 g blødt smør
  • 75 g sukker
  • 1 spsk. kardemomme
  • 1/2 spsk. salt
  • 700 g hvedemel - meget varierende – så prøv dig frem

remonce

  • 300 g blødt smør
  • 100 g sukker
  • 200 g brun farin
  • 4 spsk. kanel

Top

  • 1 sammenpisket æg
  • evt. perlesukker eller karamelsauce og nødder

Karamelsauce

  • 1,75 dl piskefløde - ellers meget gerne double cream
  • 1 tsk vaniljeekstrakt - valgfrit
  • 220 g sukker
  • 65 g vand
  • 1 tsk smør

Fremgangsmåde

  • Lun mælken og opløs gæren heri. Tilsæt æg, sukker, smør, kardemomme og salt og rør det hele sammen. Hvedemelet tilsættes lidt efter lidt, mens dejen æltes smidig og glat. Den skal være lidt klistret, da den ikke må blive for tør.
  • Lad dejen hæve tildækket i 20 min.
  • Imens laves remoncen. Bland smør,sukker, farin og kanel. Hvis du har svært ved at røre det sammen, så tag 1/3del af fyldet, kom det i en skål og i mikroovnen i 15 sekunder til det er blevet blødt. Det lune fyld hældes tilbage i den øvrige remonce og det hele blandes sammen.
  • Drys lidt mel på bordet og rul dejen ud til en rektangel. Den bliver meget stor! Smør remoncen ud i et jævnt lag. Dejen rulles stramt sammen til en pølse. Hvis du vil lave 1 stor kage går du bare videre til næste trin. Ellers skal du dele pølsen således, at der er 1/3 del til brød og 2/3 dele til kagen.
  • Skær pølsen igennem, lad et par centimeter holde den sammen i toppen. Sno de 2 halve pølser sammen om sig selv. Dernæst flettes de 2 rullede pølser sammen til én tyk. Sno så den flettede pølse sammen om sig selv. Som hvis du snor en knold i håret. Skjul enden under kagen.
  • Smør en springform og kom kagen heri. Dæk den til og lad den hæve ca. 45 minutter.
  • Pensl med sammenpisket æg og drys evt. med perlesukker eller nødder. Bag kagen i ovnen ved 200 grader i ca. 45 min. Hvis den bliver for brun, kan du de sidste 20 minutter komme folie over.
  • Tag kagen ud og lad den afkøle lidt på en bagerist.
  • Mens kagen bages laves karamelsaucen.
  • Kom sukker og vand i en pande eller gryde og varm det op. Kog blandingen kog igennem og rør hele tiden. Når farven begynder at blive gylden brun tages gryden af varmen.
  • Pisk smør og dernæst piskefløde i karamellen. Kom gryden tilbage på lav varme og pisk hele tiden. Lad karamellen varme igennem i 2 minutter til den får en lækker konsistens.
  • Kom karamellen i en skål og lad den afkøle.

Noter

Spis kagen lun med karamelsauce på.
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen