Go Back
+ servings
Kaffebrød - lækre brød med makrontop

Kaffebrød

Antal: 6 styk

Ingredienser

Bund

  • 175 g hvedemel
  • 25 g brun farin
  • 100 g rørsukker
  • 1 æg
  • 1 æggeblomme
  • 70 g mandler
  • ½ tsk bagepulver
  • ½ tsk kaffepulver
  • 1 tsk kakao

Top

  • 2 æggehvider
  • 50 g mandelmel
  • 40 g sukker
  • ¼ tsk hjortetaksalt
  • Kaffepulver til pynt

Fremgangsmåde

  • Bland alle ingredienser til bunden sammen i en skål. Ælt hurtigt dejen med hænderne og tryk den sammen.
  • Bred dejen ud til en stang, som er 10 cm bred og ca. 1 cm i tykkelse. Kom stangen på en bageplade med papir. Bag den ved 180 graders varmluft i ca. 25 minutter.
  • Når den er færdig tages den ud og skæres straks i 2 cm brede stykker. Brug en skarp kniv.
  • Kom stykkerne på en bagerist og lad dem køle af. De skal være sprøde og seje.
  • Pisk æggehviderne stive. Bland forsigtigt mandelmel, sukker og hjortetaksalt i æggehviderne. Kom makronmassen i en sprøjepose, klip et hul i enden og sprøjt brede striber ud på kagerne. Drys med kaffepulver.
  • Bag kagerne i ovnen ved 170 grader varmluft i ca. 10-15 minutter.
  • Afkøl kagerne på en bagerist.
  • Server dem til en kande friskbrygget kaffe
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen