Go Back
+ servings
Apple pie - opskrift på amerikansk æbletærte med flettet låg

Amerikansk apple pies

Brug en 10 cm form
Antal: 4 styk

Ingredienser

  • mørdej - du får noget til overs – frys det ned
  • 150 g koldt smør
  • 4 dl hvedemel
  • ½ dl flormelis
  • 1 æg
  • evt. lidt vand

fyld

  • 5-6 danske æbler - skrællet, udkernet og skåret i tern)
  • 50 g smør
  • 1 dl brun farin
  • 2 spsk kanel
  • 2 spsk citronsaft
  • 100 g revet marcipan
  • 50 g mandler - eller andre nødder

Fremgangsmåde

DEJ

  • Smuldr smør, mel og flormelis sammen.
  • Tilsæt æg og saml dejen. Kom evt. lidt vand i, hvis den er meget svært at samle.
  • Dæk dejen til med film og kom den i køleskabet – min. 30 minutter eller til næste dag.

FYLD

  • Kom smør, farin og kanel på en pande, tilsæt æbletern og steg det indtil æblerne er møre.
  • Kom æblerne i en skål og lad det køle af – alt “væden” skal med.
  • Kom den revne marcipan, nødder og citronsaft i afkølede æblefyld og bland det sammen.

DEJ + FYLD

  • Rul mørdejen ud på et meldrysset bord, sørg for at du hele tiden kan flytte dejen rundt, så den ikke hænger fast i bordet. Dejen skal være ca. 0,5 cm i tykkelse.
  • Stik cirkler ud, så de passer til formene – de skal være lidt større, så dejen hænger ud over kanten på formen.
  • Kom mørdejen op i formene og pres den fast – lad dejen hænge ud over kanten.
  • Pensl kanterne med sammenpisket æg.
  • Fordel æblefyldet i i formene. Resterne af mørdejen rulles ud igen og der skæres strimler på ca. 0,5 cm ud.
  • Flet strimlerne ud over fyldet. Klem strimlerne fast langs kanten og tryk den overflødige dej væk.
  • Pensl tærterne med sammenpisket æg og kom dem i ovnen.
  • Bag de små pies ved 180 grader i ca. 25 minutter.
  • Lad dem afkøle lidt inden de serveres lune.
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen