Go Back
+ servings
Halloween muffins med butternut squash og citronglasur

Halloween muffins med butternut squash og citronglasur

Antal: 18 styk

Ingredienser

  • 400 g butternut squash - uden kerner og skræl
  • 4 æg
  • 1 nip salt
  • 350 g brun farin
  • 300 g hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 2 tsk kanel
  • 1,75 dl rapsolie
  • 50 g valnøddekerner
  • glasur
  • 2 dl cremefraiche 38%
  • saft af 1/2 citron + skal
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 2 spsk flormelis

Fremgangsmåde

  • Skær det renset græskar i tern og blend det helt fint.
  • Kom det blendet græskar i en stort skål og tilsæt æg, salt, farin, mel, bagepulver, kanel og olie.
  • Pisk det hele godt sammen med en håndmixer. Vend valnøddekernerne i.
  • Fordel dejen i muffinsforme – helst i en plade. Bag dem ved 180 grader i ca. 15-20 minutter.
  • Prik med en tændstik i kagerne, for at tjekke de er gennembagte. De må ikke få for meget, for så bliver de tørre!
  • Lad dem køle helt af på en bagerist, mens glasuren laves.
  • Bland alle ingredienserne til glasuren sammen og smag den til med citronsaft/flormelis. Den skal være sur-sød.
  • Når kagerne er kolde fordeles glasuren på kagerne og de pyntes med lidt revet citronskal.
  • Serveres med varm the og en god gyser – i bog- eller film form.

Noter

TIP: Hvis du ikke kommer glasur på alle kagerne, kan de fryses. TIP: Hvis du vil have en mindre sød kage, så reducer farinen til 300 g.
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen