Go Back
dadelkage med mandler - uden mel og sukker

Dadelkage med mandler - uden mel og sukker

Ingredienser

  • 400 g Friske Dadler
  • 200 g Mandler Eller Mandelmel
  • 6 Spsk Rapsolie – Neutral
  • Korn Af 1 Vaniliestang
  • 2 Tsk Kanel
  • 5 Spsk Kakaopulver
  • 1 Moden Banan – Moset
  • 1 Nip Salt
  • 6 Æg
  • Saft Af 1 Lime

Fremgangsmåde

  • Find den gode blender eller foodprocesser frem. Blend mandler først, hvis du bruger hele mandler. Tilsæt dadler og olie og kør det hele til en ensartet masse – den skal ligne marcipan.
  • Tilsæt de øvrige ingredienser undtagen æg og kør det sammen med masse. Æggene tilsættes et efter et, mens blenderen kører. Lad den køre godt mellem hver æg.
  • Kom dejen i en beklædt springform og kom den i ovnen ved 160 grader i ca. 45 min. Læg evt. folie over de sidste 15 min, for at kagen ikke bliver brændt på overfladen.
  • Når kagen er bagt, tages den ud og afkøler. Limesaften presses ud over kagen inden servering, evt. kom en skive lime ved hver stykke, så man selv kan dosere mængden.
  • Servers med græsk yoghurt rørt med vanilje.
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen