Go Back
Napoleonshatte

Napoleonshatte

Ingredienser

Mørdej

  • 300 g hvedemel
  • 100 g flormelis
  • 150 g blødt smør
  • 2 æg

Fyld

  • 300 g rå marcipan
  • 125 g sukker
  • 1 æggehvide

Fremgangsmåde

  • Ingredienserne til mørdejen æltes sammen og dejen kommes i køleskabet i ca. 1 time.
  • Imens laves kransekagemassen. Sukker, æggehvide og marcipan æltes sammen til massen er ensartet.
  • Rul mørdejen ud til ca. 0,5 mm tykkelse. Ja, den er ret svær at arbejde med. Tag evt. og del den i 4 stykker, der udrulles hver for sig.
  • Med en udstikker (eller glas) udstikkes cirkler. Kom dem på en bageplade. Fugt hænderne med vand og rul en kugle marcipan i hånden. Placer den midt på mørdejscirklen. Brug venstre hånds pegefinger, tommelfinger og højre hånds pegefinger til at trykke dejen op omkring marcipanen. Dæk enten marcipanen helt, eller lad den stikke frem, som jeg gjorde.
  • Bages ved 200 grader til de er gyldne. Ca. 8 min.
  • Hattene afkøles helt. ⅔ dele af chokoladen smeltes. Tag gryden af varmen og bland den sidste ⅓ del i. Rør indtil chokoladen er opløst. Dyp bunden af hattene i chokoladen og evt. spidserne. Lad dem tørre på bagepapir.
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen