Go Back
Kanelsnurrere-med-marcipan

Kanelsnurrer med marcipan

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 2,5 dl lun mælk
  • 1 æg
  • 1 tsk salt
  • 75 g sukker
  • 500-600 g mel
  • 100 g blødt smør i tern

Fyld

  • 200 g marcipan
  • 125 g smør
  • 2 spsk sukker
  • 100 g brun farin
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 2 spsk kanel

Fremgangsmåde

  • Opløs gæren i mælken. Tilsæt æg, salt, sukker og rør det sammen. Kom melet i og ælt dejen til den er blød og smidig. Den må ikke blive for tør. Smørret æltes i lidt efter lidt. Sørg for den bliver godt fordelt i dejen.
  • Dæk skålen til og lad dejen hæve ca. 1,5 - 2 timer, afhængig af temperatur.
  • Imens laves fyldet. Pisk marcipan, smør, sukker, farin, vaniljesukker og kanel sammen til en ensartet masse.
  • Dejen rulles ud til en rektangel på ca. 0,5 cm tykkelse. Smør fyldet på. Dejen foldes på den lange led, ved at lægge den ene side ⅓ del ind over fyldet (ligesom når der laves tebirkes). Herefter foldes den anden ⅓ del ind over, så dejen får 3 lag og fyldet er lukket inde. Sørg for dejen har samme størrelse fra ende til anden. Tryk den let flad, så den ca. er 1,5 cm i højde.
  • Nu skæres den i 3 cm tykke strimler. Tag en af strimlerne og skær den næsten hele vejen igennem i midten - MEN ikke helt!
  • Strimlen trækkes fra hinanden, så man står med en lang strimmel. den vrides om sig selv. Dernæst snoes den om sig selv, så du får en knude. Gør det samme ved resten af strimlerne.
  • Kom snurrerne på en bageplade og lad dem hæve tildækket i ca. 30-40 min.
  • Bages ved 220 grader i ca. 8-10 min.
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen