Go Back
+ servings
kattetunger - opskrift på kattetunger småkage

Kattetunger

Antal: 48 styk

Ingredienser

  • 125 g rå marcipan
  • 200 g blødt smør
  • 225 g hvedemel
  • 90 g sukker
  • Mørk overtrækschokolade
  • evt. vanijlestang

Fremgangsmåde

  • Ælt marcipanen blød med halvdelen af smørret. Dette gøres nememst ved simpelthen at stikke fingerene i massen og ælt.
  • Tilsæt mel, smør og sukker og ælt dejen sammenm til den samler sig. Pas på ikke at ælte for meget.
  • Del dejen i 4 dele og rul dem ud i lange pølser. Skær hver pølse i 12 stykker.
  • Rul stykkerne til kugler, med tommel og pegefinger trykke kuglen sammen på midten, så den ligner lidt en snemand. Læg den på en bageplade med bagepapir og tryk den formede kugle flad.
  • Småkagerne bages ved 200 grader i ca. 6 min indtil de er gyldne.
  • Lad dem køle af og blive sprøde på en bagerist.
  • Når kagerne er kolde, smeltes mørk chokolade og den ene ende pensles med mørk chokolade.
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen