Go Back
+ servings
marengs roulade med rabarber

Roulade med rabarberkompot og marengs

Tilb. tid25 min
Samlet tid25 min
Antal: 10 styk

Ingredienser

Dej

  • 5 æggehvider
  • 275 g sukker
  • 80 g hasselnøddeflager

Fyld

  • 6 spsk rabarberkompot
  • 200 g mascarpone
  • 3 dl piskefløde
  • 1 tsk vaniljeestrakt
  • Revet citronskal

Fremgangsmåde

Bund

  • Pisk æggehviderne hvide og stive.
  • Tilsæt 1 spsk sukker ad gangen og pisk godt mellem hver, så sukkeret opløses.
  • Pisk marengsen godt igennem.
  • Beklæd en bageplade med bagepapir. Smør marengsen ud i et jævnt lag i en rektangel på 35x40 cm. Drys med hasselnøddeflager
  • Bag ved 180 grader i 10 minutter og skru herefter ned på 140 grader. Bag videre i ca. 15 minutter til marengsen er gylden og fast.
  • Tag bunden ud og lad den afkøle lidt. Læg et skærebræt eller en bageplade med bagepapir på toppen, vip bunden rundt på dette, så siden med hasselnøddeflagerne ligger nederst. Træk forsigtigt bagepapiret af bunden og lad den afkøle helt.

Fyld

  • Pisk mascarpone, fløde og vanilje sammen til en tyk skum. Smag til med revet citronskal.
  • Smør rabarberkompot i et jævnt lag på den afkølede rouladebund og fordel dernæst flødeskummet ovenpå.
  • Rul forsigtet rouladen på den korte led ved hjælp af bagepapiret.
  • Server straks

Noter

Kagen skal serveres straks, da marengsen hurtig bliver blød pga. fyldet.
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen