Go Back
Udskriv
Recipe Image
Noter
–
+
servings
Chokoladekage med espresso, chokolademousse og marengs
Antal:
12
stk
Ingredienser
Chokoladekage
1
pakke
Amo chokoladekage
2
tsk
espressopulver
Chokolademousse
100
g
chokolade
-
56% eller 70%
1
tsk
vaniljesukker
2,5
dl
piskefløde
Marengs
4
æggehvider
2,5
dl
sukker
1
tsk
eddike
Fremgangsmåde
Chokoladekage
Bag kagen efter anvisning på pakken - tilsæt dog espressopulver til den tørre blanding.
Afkøl kagen helt.
Skær kagen i firkantede stykker - ca. 12 stk.
Stik midten af kagerne ud med en udstikker eller brug en kniv til at skrabe midten ud.
Chokolademousse
Smelt chokoladen.
Pisk fløden til flødeskum-
Pisk chokolade og vaniljesukker i flødeskummet.
Kom moussen på køl min. 1 time.
Fyld moussen i en sprøjtepose og sprøjt den i midten af chokoladekagerne.
Kom kagerne på køl eller i fryseren indtil servering.
Marengs
Pisk æggehviderne stive.
Tilsæt langsomt - lidt af gangen - sukker, mens der piskes godt. Marengsen skal være stiv og skinnende.
Tilsæt eddike og pisk det i.
Fordel marengs på chokoladekagerne, hele vejen rundt.
Brænd med en gasbrænder marengsen gylden. Det tager ca. 1-2 minutter for hver kage.
Eller kom kagerne i ovnen, ved grill, i ca. 1-2 minutter. Hold øje - det går stærkt!
Noter
Udskift evt. chokolademousse med is.
Del din opskrift med mig på Instagram
Tag
@louiogbearnaisen