Go Back

Rabarberkage med mandler

Forb. tid20 min
Tilb. tid45 min
Samlet tid1 t 5 min

Ingredienser

  • 225 g smør
  • 175 g sukker + 2 spsk
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 2 æg
  • 1 tsk bagepulver
  • 1/2 tsk salt
  • 75 g mandelmel
  • 200 g hvedemel
  • 1 dl cremefraiche 18%
  • 500 g rabarber
  • Evt. 3 spsk rørsukker

Fremgangsmåde

  • Rengør rabarberne og skær stænglerne til, så de passer til din bradepande (eller bageform), du skal bruge ca. 10-12 stængler. Er dine stængler tykke, så halver dem.
  • Skær resten af rabarberne og det overskydende fra dine stængler i 1 cm stykker.
  • Kom smør, sukker og vaniljesukker i en skål. Pisk det sammen til en lys og luftig masse, det tager ca. 3-4 minutter.
  • Tilsæt æggene et af gangen og pisk godt mellem hvert æg.
  • Pisk herefter dejen til lys og luftig, ca. 3 minutter.
  • Bland bagepulver, salt, mandelmel og hvedemel i en anden skål.
  • Pisk det i dejen ved lav hastighed.
  • Tilsæt cremefraiche og pisk kun til dejen er samlet.
  • Vend rabarbernestykkerne i dejen.
  • Smør en bageform og drys den med sukker - hæld det overskydende sukker, som ikke hænger fast i smørret fra.
  • Fordel dejen i bageformen og læg rabarberstænglerne på toppen af dejen.
  • Drys evt. med rørsukker på toppen.
  • Bag kagen ved 180 grader i ca. 45 minutter - kagen skal være gennembagt, toppen gylden og rabarberne møre.
  • Tag kagen ud og lad den afkøle på en bagerist i formen.
  • Server med cremefraiche, flødeskum eller vaniljeis

Noter

Jeg brugte en bageform som var 23 x 35 cm.
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen