Go Back
+ servings

Pull Apart brød med krydderurter, hvidløgssmør og ost

Tilb. tid30 min
Samlet tid30 min
Antal: 1 brød

Ingredienser

  • 35 g gær
  • 3 dl lunken vand
  • 1 tsk salt
  • 1 spsk sukker
  • 4 spsk olivenolie
  • 500 g pizzamel

Fyld

  • 4 spsk hvidløgssmør - eller 50 g smør + 1/2-1 fed hvidløg
  • 1 stor potte basilikum - ca. 4-5 dl, grofthakket
  • 1 lille potte bredbladet persille - ca. 2 dl, groft hakket
  • 2 tsk tørret oregano
  • 200 g revet ost

Fremgangsmåde

  • Opløs gær i vandet.
  • Tilsæt salt, sukker, olivenolie og pizzamel.
  • Ælt dejen godt sammen til den er smidig og glat.
  • Smør en skål med olivenolie og læg dejen heri. Lad den hæve tildækket i ca. 1 - 1.5 time til dobbelt størrelse.
  • Kom dejen ud på en meldrysset bord.
  • Rul den ud til en firkant på ca. 40 x 40 cm.
  • Smør hvidløgsmør i et tyndt lag på dejen.
  • Fordel basilikum, persille og oregano ovenpå.
  • Slut af med revet ost i et jævnt lag.
  • Skær dejen først på langs og dernæst på tværs, så du får 16 firkanter af 10 x 10 cm.
  • Læg firkanterne med fyldet ovenpå hinanden, så du får lag med dej og fyld skiftevis.
  • Kom forsigtigt stakken af lag i en smurt brødform. Pres brødet lidt sammen, så du får en nogenlunde jævn top på brødet.
  • Dæk brødet til og lad det efterhæve 30 minutter.
  • Bag brødet ved 200 grader i ca. 30 minutter. Tjek undervejs.
  • Tag det ud og lad det afkøle i formen i min. 30 minutter, før du forsigtigt vender det ud.
  • Spis brødet lunt.
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen