Go Back

Salat med jordbær, quinoa og pistacienødder

Antal: 4 pers.

Ingredienser

  • 1 dl sort quinoa
  • 2 dl vand
  • 1/2 tsk salt
  • 500 g jordbær
  • 3 forårsløg
  • 1 dl frisk persille - bland evt. med koriander eller mynte

Dressing

  • 3 spsk olivenolie
  • 1 spsk æbleddike
  • 2 spsk citronsaft
  • 75 g saltede pistacienødder - grodthakkede (eller saltede mandler)
  • 1 tsk honning
  • Salt/peber

Fremgangsmåde

  • Skyl quinoa grundigt. Hæld dem i en gryde og hæld vandet over. Kog det op og skru herefter ned på svag varme. Lad quinoaen koge i ca. 15 minutter. Tag gryden af varmen og lad quionaen stå og trække 5 minutter under låg. Rør med en gaffel i quinoaen, så den "puffer" op og tilsæt salt. Lad quinoaen køle helt af.
  • Skær jordbærrerne i kvarte.
  • Snit forårsløgene fint.
  • Hak persillen fint.
  • Bland ingredienserne til dressingen sammen og smag til.
  • Bland jordbær, løg, persille og quinoa sammen. Fordel dressingen herover og bland det hele sammen.
  • Fordel salaten på et fad og drys med pistacienødder og persille.
  • Server straks.
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen