Bland sødmælk og varmt vand til en lun væske.
Opløs gæren heri.
Tilsæt æg, sukker og salt. Rør det sammen.
Tilsæt hvedemelet lidt af gangen, mens dejen æltes. Det er nemmest med en røremaskine eller en håndmixer med dejkroge, da dejen er meget blød.
Tilsæt smør lidt af gangen og ælt det ind i dejen til den er skinnende og smidig.
Dejen skal være meget blød ellers bliver brunsvigeren tør og kedelig.
Dæk skålen til og lad dejen hæve 30 minutter til dobbelt størrelse.
Beklæd en bradepande (her 32x38cm) med bagepapir.
Hæld forsigtig den bløde dej ud i formen - lad være med at ælte den inden, så kan den ikke strækkes.
Stræk/fordel dejen i brandepanden. Er dejen meget klistret kan du drysse med 1-2 spsk mel eller eller dyppe dine hænder i lidt mel.
Prik med dine fingerspidser huller i hele dejen, samt tag en spisepind og prik dybe huller med den.
Lad dejen hvile mens du laver remoncen.
Kom farin, smør og sirup i en lille gryde. Varm det op ved jævn varme til det er næsten smeltet.
Det skal have en tyk, men jævn konsistens.
Fordel remoncen på toppen af dejen. Brug evt. en bagespartel til, at smøre remoncen ud i et jævnt lag.
Lad brunsvigeren efterhæve 1 time.
Drys med farin på toppen.
Bag brunsvigeren ved 200 grader i ca. 16-20 minutter. Tjek den undervejs, den må ikke blive overbagt eller brændt på toppen.
Tag brunsvigeren ud og lad den afkøle i brandepanden.
Pynt den med flødeskum og hvad du nu lyster.
Brunsviger smager allerbedst lun og samme dag, som den er bagt.