Go Back
+ servings

Flettede Gingerbread Cookies

Tilb. tid8 minutter
Samlet tid8 minutter
Antal: 15 stk.

Ingredienser

  • 115 g smør - stuetempereret
  • 100 g brun farin
  • 70 g mørk sirup
  • 1 æg
  • 1 æggehvide
  • 325 g hvedemel
  • ½ tsk natron
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 tsk stødt ingefær
  • ½ tsk muskat
  • ½ tsk nellike
  • ½ tsk allehånde
  • ½ tsk salt

Fremgangsmåde

  • Kom smør, farin og sirup i en skål.
  • Pisk det lyst og luftigt.
  • Tilsæt æg og æggehvide og pisk det i.
  • Bland mel, natron, vaniljesukker og krydderier i en anden skål.
  • Sigt det i dejen og rør det i til dejen lige er samlet.
  • Kom dejen på køl i ca. 30 minutter.
  • Tag dejen ud på en meldrysset bord og rul den ud til en plade på 0.3 cm.
  • Skær dejen i 1 cm strimler.
  • Flet strimlerne sammen i følge videoen til du har en stor plade.
  • Stik med en udstikker eller et glas (ca. 8 cm i diameter) cookies ud af dejen.
  • Læg dem på en bageplade med bagepapir.
  • Bag dem ved 175 grader i ca. 8-10 minutter.
  • min = Lidt bløde og saftige cookies (min favorit)
  • min = Sprøde cookies
  • Tag dem ud og afkøl dem på en bagerist.

Noter

Laver du ikke flettede cookies, men stikker dem ud, så rul din dej til 0,5 cm
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen