Go Back
+ servings

Stegt laks med lun rødbede/appelsin/æble-salat

Tilb. tid8 minutter
Antal: 2 pers.

Ingredienser

Laks

  • 2 stykker laks
  • 2 spsk olie
  • Salt/peber

Rødbedesalat

  • 4 rødbeder
  • 2 appelsiner + saft fra dem
  • 1-2 æbler
  • Kerner fra ½ granatæble
  • Friskhakket persille
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 spsk æbleeddike
  • ½ tsk honning
  • Salt/peber
  • Evt. 1 tsk friskrevet peberrod - hvis du er til det stærke

Fremgangsmåde

Rødbedesalat

  • Kog rødbederne hele med skræl på i ca. 20 minutter.
  • Dræn dem og skyl dem straks i iskoldt vand. Pil eller skrab skrællen af rødbederne.
  • Skær dem i tern og lad dem afkøle til de er lune.
  • Skær bund, top og siderne af appelsinerne. Skær forsigtigt appelsinfileterne ud og del dem i halve.
  • Pres saften fra resten af det pillede appelsinkød i en lille skål.
  • Skær æblerne i samme størrelse tern som rødbederne.
  • Bland rødbedetern med appelsin, æble, granatæblekerner og friskhakket persille.
  • Pisk appelsinsaften med olivenolie, æbleedikke, honning, sukker, salt og peber. Smag dressingen til. Tilsæt evt. 1-2 spsk saft fra granatæblekernerne, hvis du bruger et frisk æble.
  • Vend salaten med dressingen.

Laks

  • Tør laksen med et stykke køkkenrulle.
  • Kom olie på en varm pande.
  • Steg laksen 3-4 minutter på skindsiden.
  • Vend den og steg ca. 2 minutter på den anden side.
  • Tag laksen af panden og krydr med salt og peber.

Servering

  • Server laksestykkerne toppen med salaten og frisk persille.
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen