Rør alle ingredienserne til marinaden sammen og hæld den i en plastpose.
Kom kyllingeternen i pose, luk posen og fordel marinaden godt omkring kyllingen.
Kom posen på køl i min. 3 timer - allerhelst natten over.
Smelt smørret i en varm gryde og tilsæt kylling + marinaden. Steg det hele under omrøring i 2-3 minutter (hvis varmen er for høj og det begynder at koge, vil saucen skille pga. yoghurten)
Tilsæt tomat passata, salt og peber og lad det hele simre ved svag varme i ca. 15-20 minutter.
Tjek kyllingen undervejs - den må ikke blive tør.
Smag retten til med salt/krydderier.
Tilsæt madlavningsfløde og lad det hele koge igennem i ca. 1 minut.
Server med ris, nødder, naanbrød og yoghurt.
Noter
Butter Chicken kan med fordel laves dagen før, sættes i køleskabet og trække til næste dag - det får alle smagene endnu mere frem. Tomat passata kan erstattes af hakkede tomater på dåse tilsat lidt sukker. Smør kan ersattes af olie.