Go Back
+ servings
chokoladekage med marengs - opskrift på dessert kage (1)

Chokoladekage med kakaomarengs

Tilb. tid1 t
Samlet tid1 t
Antal: 10 pers.

Ingredienser

Kage

  • 225 g chokolade - her 200 g 60% og 25 g 70%
  • 175 g smør
  • 3 æg
  • 3 æggeblommer
  • 150 g sukker
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk bagepulver
  • 40 g mandelmel
  • 50 g hvedemel

Marengs

  • 5 æggehvider
  • 225 g sukker
  • 1 tsk eddike
  • 10 g majsstivelse
  • 2 spsk kakao

Fremgangsmåde

  • Smelt chokolade og smør i en lille gryde eller i mikroovnen.
  • Tag det af varmen og lad det afkøle lidt.
  • Kom æg, æggeblommer, sukker og vaniljesukker i en skål.
  • Pisk det lyst og skummende - det tager ca. 3 minutter.
  • Bland salt, bagepulver, mandelmel og hvedemel sammen i en anden skål.
  • Sigt det i æggeblandingen og vend det sammen.
  • Tilsæt det smeltede chokolade/smør og vend det i.
  • Beklæd en springform (24-26 cm) med bagepapir i bunden og smør siderne godt.
  • Fordel dejen heri.
  • Kom kagen i ovnen ved 175 grader i 10 minutter. Læg et stykke stanniol over kagen, så toppen ikke brænder og bag den videre i ca. 20 minutter.

Marengs

  • Lav imens marengs.
  • Kom æggehviderne i en skål og pisk dem til til bløde toppe.
  • Tilsæt sukker lidt af gangen og pisk det ind i æggehviderne, så sukkeret opløses.
  • Tilsæt eddike og pisk 2-3 minutter til marengsen er tyk og skinnende.
  • Bland majsstivelse og kakao sammen. Sigt det i marengsen og vend det i.

Kage

  • Tag kagen ud af ovnen og fordel marengs jævnt på den varme kage.
  • Kom kagen tilbage i ovnen, skru ned til 150 grader og bag ca. 20-25 minutter til marengsen er sprød på toppen. Pas på den ikke brænder på.
  • Tag kagen ud og lad den afkøle 15 minutter i formen.
  • Tag den herefter forsigtigt ud af springformen og lad den afkøle helt inden servering.

Noter

Kagen smager allerbedst dagen derpå, hvor den har fået lov at sætte sig helt.
Den vil falde en smule sammen og blive lidt mere rustik, når den afkøler. Det er helt normalt og ligesom det skal være. (Kagen på billedet har hvilet ca. 18 timer.)
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen