Go Back
+ servings
kanelsnurrer_opskrift på nemme kanelsnurrer

Kanelsnurrer

Forb. tid2 t
Tilb. tid15 min
Samlet tid2 t 15 min
Antal: 14 stk

Ingredienser

Dej

  • 35 g gær
  • 4 dl sødmælk
  • 150 g smør
  • 60 g sukker
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk kardemomme
  • 1 æg
  • 650-750 g hvedemel

Fyld

  • 200 g smør
  • 150 g brun farin
  • 100 g sukker
  • 15 g kanel

Top

  • Perlesukker

Fremgangsmåde

  • Kom mælk og smør i en gryde og varm det op til smørret er smeltet.
  • Smuldr gæren i en skål og hæld den lune mælk/smør i - opløs gæren.
  • Tilsæt sukker, salt, kardemomme og æg og rør godt.
  • Tilsæt hvedemelet lidt efter lidt, mens du/røremaskinen ælter dejen. Pas på med ikke, at tilsætte for meget mel - dejen skal være lidt klistret.
  • Ælt dejen i ca. 8-10 minutter til den slipper skålen og er blank og skinnende.
  • Kom et viskestykke over og lad den hæve 1 time.

Remonce

  • Bland smør, farin, sukker og kanel i en skål. Rør det godt sammen. Det gøres nemmest med en håndmixer med dejkroge eller røremaskine med K-spade.
  • Remoncen skal røres helt ensartet.

Kanelsnurrer

  • Rul dejen ud til en firkant på ca. 30x45cm og 0,5 cm i tykkelse.
  • Smør remoncen ud i et jævnt lag på hele dejen.
  • Fold en tredjedel af dejen ind mod midten, og fold den anden tredjedel ind over den første, så du har 3 lag dej. Tryk/rul dejpladen lidt sammen, så lagene hænger sammen.
  • Skær dejen i ca. 3 cm strimler. Skær herefter dejstrimlen igennem på midten, men lad ca. 0,5 cm være tilbage i toppen. Fold strimlen ud og sno den ved at tage fat i hver ende, og sno dejen modsat fra hver ende, så den får 5-6 snoninger. Pas på, at du ikke klemmer remoncen ud.
  • Så skal der snurres!
  • Tag den ene ende af strimlen mellem din pege-og tommelfinger.
  • Snur strimlen rundt om fingrene 2-3 gange. Afslut ved at tage strimlens anden ende mellem pege og tommelfinger og over snoningerne. Tag fingrene til dig, så enden af dejen hæftes ind i dejen.
  • Læg kanelsnurrerne med snoningerne opad på to bageplader med bagepapir.
  • Dæk med et viskestykke.Lad dem hæve 40 minutter.
  • Pensl kanelsnurrerne med æg og drys med perlesukker.
  • Bag kanelsnurrerne ved 200 grader i ca. 15 minutter.
  • Kom dem på en bagerist og afkøl.
  • Spis dem lune.

Noter

Kanelsnurrerne kan fryses.
Mængden af hvedemel varierer en del, så tilsæt melet lidt af gangen. Det vigtigste et, at dejen ikke bliver før tør.
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen