Go Back
+ servings

Ostebrød med krydderurter og hvidløgssmør

Lækkert madbrød
Tilb. tid40 min
Samlet tid40 min
Antal: 1 brød

Ingredienser

Brød

  • 25 g gær
  • 3,5 dl lunken vand
  • 1 spsk honning
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 tsk salt
  • 3 tsk Herbes de provence
  • 100 g revet ost
  • 100 g groft mel - her rugmel
  • 400-500 g hvedemel

Topping

  • 1 kugle frisk mozarella - delt i mindre stykker
  • 3 spsk revet parmesanost
  • 50 g revet ost - ex. mozzarella, cheddar eller emmentaler
  • 3 spsk blødt smør
  • 2 tsk Herbes de provence
  • 1-2 fed hvidløg - presset

Fremgangsmåde

  • Smuldr gær i en skål.
  • Tilsæt vand og rør gær ud heri.
  • Kom honning, olivenolie, salt, krydderier, ost og groft mel i og rør godt rundt.
  • Tilsæt hvedemelet lidt af gangen, mens dejen æltes.
  • Ælt/rør dejen på en røremaskinen i ca. 5-7 minutter til den smidig og slipper skålens kanter.
  • Kom et viskestykke over skålen og lad dejen hæve ca. 1.5-2 timer til dobbelt størrelse.
  • Kom dejen ud på en meldrysset bord og del den i 12 stykker.
  • Form stykkerne til boller og placer dem i en smurt springform, støbejernspande eller rundt fad.
  • Lad den efterhæve ca. 40 minutter.

Topping

  • Rør smør med krydderier og hvidløg.
  • Smør toppen af bollerne med hvidløgssmørret.
  • Fordel stykker af mozzarella, revet parmesanost og revet på toppen og mellemrummene af brødene.
  • Kom brødene i ovnen ved 200 grader i ca. 40-45 minutter.
  • Kom et stykke stanniol over brødet halvvejs, så osten ikke brænder på.
  • Tag brødene ud og lad dem køle 10 minutter inden servering.
  • Server nybagte, mens osten stadig er smeltende og varm.
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen