Go Back
+ servings
blåbærmuffins-muffins med frugt-opskrift

Blåbærmuffins

Lækre blåbærmuffins med vanilje, citron og sprød crumble top, som er saftige og svampede
Forb. tid10 minutter
Tilb. tid18 minutter
Samlet tid28 minutter
Antal: 10 stk

Ingredienser

  • 180 g mel
  • 150 g sukker
  • ½ tsk salt
  • 2 tsk bagepulver
  • Korn af ½ stang vanilje
  • 1 æg
  • 0,75 dl mælk
  • 1,25 dl neutral olie - her rapsolie
  • 100 g blåbær
  • 1 spsk revet citronskal

Crumble

  • 40 g smør
  • 75 g sukker
  • 35 g mel

Fremgangsmåde

Muffindej

  • Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål.
  • Rør i en anden skål vanilje, æg, mælk og olie sammen.
  • Sigt de tørre ingredienser i den våde blanding og fold dejen sammen.
  • Det er vigtig dejen foldes/røres og ikke piskes.
  • Vend blåbær og citronskal i.
  • Fordel dejen i 10 muffinsforme i en muffinspande.

Crumble

  • Kom alle ingredienserne i en skål og smuldr dem sammen til en crumble med fingrene.
  • Det kræver lidt tålmodighed..
  • Drys crumble på toppen af hver muffins.
  • Bag muffins ved 200 grader (alm. ovn) i ca. 18-20 minutter.
  • Lad dem køle 2-3 minutter i muffinspladen og vip dem herefter forsigtig ud.
  • Lad dem afkøle på en bagerist.

Noter

  • Blåbær kan udskiftes med andet bær.
  • Bruger du frosne blåbær, så vend dem i 2 tsk mel eller majsstivelse inden de vendes i dejen, det forhindrer, at de synker til bunden.
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen