Blåbærmuffins
Lækre blåbærmuffins med vanilje, citron og sprød crumble top, som er saftige og svampede
Forb. tid10 minutter min
Tilb. tid18 minutter min
Samlet tid28 minutter min
Antal: 10 stk
- 180 g mel
- 150 g sukker
- ½ tsk salt
- 2 tsk bagepulver
- Korn af ½ stang vanilje
- 1 æg
- 0,75 dl mælk
- 1,25 dl neutral olie - her rapsolie
- 100 g blåbær
- 1 spsk revet citronskal
Crumble
- 40 g smør
- 75 g sukker
- 35 g mel
Muffindej
Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål.
Rør i en anden skål vanilje, æg, mælk og olie sammen.
Sigt de tørre ingredienser i den våde blanding og fold dejen sammen.
Det er vigtig dejen foldes/røres og ikke piskes.
Vend blåbær og citronskal i.
Fordel dejen i 10 muffinsforme i en muffinspande.
Crumble
Kom alle ingredienserne i en skål og smuldr dem sammen til en crumble med fingrene.
Det kræver lidt tålmodighed..
Drys crumble på toppen af hver muffins.
Bag muffins ved 200 grader (alm. ovn) i ca. 18-20 minutter.
Lad dem køle 2-3 minutter i muffinspladen og vip dem herefter forsigtig ud.
Lad dem afkøle på en bagerist.
- Blåbær kan udskiftes med andet bær.
- Bruger du frosne blåbær, så vend dem i 2 tsk mel eller majsstivelse inden de vendes i dejen, det forhindrer, at de synker til bunden.