Go Back
Udskriv
Recipe Image
Noter
–
+
servings
Gulerodskage med flødeost-citron topping
Forb. tid
20
min
Tilb. tid
30
min
Samlet tid
50
min
Antal:
20
pers.
Ingredienser
Gulerodskage
4
æg
300
g
sukker
260
g
hvedemel
1,5
tsk
bagepulver
1
tsk
natron
1/2
tsk
salt
1
tsk
kanel
40
g
revet kokos
3
dl
olie
-
her rapsolie
350
g
fintrevet gulerod
Evt. 100 g grofthakkede valnødder eller pecannødder
Topping
300
g
flødeost
25
g
smør
100
g
flormelis
Revet citronskal
1/2
vaniljestang
Fremgangsmåde
Gulerodskage
Kom æg og sukker i en skål og pisk det lyst og luftigt (ca. 3-4 minutter).
Bland i en anden skål mel, bagepulver, natron, salt og kanel sammen.
Sigt det i æggemassen og rør det i.
Tilsæt kokos, olie, gulerod og evt. nødder og rør det i dejen.
Beklæd en lille bradepande (25x30cm), en stor springform (26-28 cm) eller to sandkageforme.
Fordel dejen heri og kom kagen i ovnen ved 180 grader.
Bag kagen i ca. 30-35 minutter (bagetid afhænger af form) - tjek med en tandstik om kagen er gennembagt.
Tag kagen ud og lad den afkøle helt på en bagerist.
Topping
Pisk flødeost og smør sammen.
Tilsæt flormelis, vanilje og citron skal og pisk det i.
Smag til med citronsaft.
Fordel flødeosttoppingen på den afkølede kage.
Noter
Det er nemmest, at bage kagen i den lille bradepande.
Del din opskrift med mig på Instagram
Tag
@louiogbearnaisen