Go Back
+ servings
Gulerodskage - nem opskrift

Gulerodskage med flødeost-citron topping

Forb. tid20 min
Tilb. tid30 min
Samlet tid50 min
Antal: 20 pers.

Ingredienser

Gulerodskage

  • 4 æg
  • 300 g sukker
  • 260 g hvedemel
  • 1,5 tsk bagepulver
  • 1 tsk natron
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk kanel
  • 40 g revet kokos
  • 3 dl olie - her rapsolie
  • 350 g fintrevet gulerod
  • Evt. 100 g grofthakkede valnødder eller pecannødder

Topping

  • 300 g flødeost
  • 25 g smør
  • 100 g flormelis
  • Revet citronskal
  • 1/2 vaniljestang

Fremgangsmåde

Gulerodskage

  • Kom æg og sukker i en skål og pisk det lyst og luftigt (ca. 3-4 minutter).
  • Bland i en anden skål mel, bagepulver, natron, salt og kanel sammen.
  • Sigt det i æggemassen og rør det i.
  • Tilsæt kokos, olie, gulerod og evt. nødder og rør det i dejen.
  • Beklæd en lille bradepande (25x30cm), en stor springform (26-28 cm) eller to sandkageforme.
  • Fordel dejen heri og kom kagen i ovnen ved 180 grader.
  • Bag kagen i ca. 30-35 minutter (bagetid afhænger af form) - tjek med en tandstik om kagen er gennembagt.
  • Tag kagen ud og lad den afkøle helt på en bagerist.

Topping

  • Pisk flødeost og smør sammen.
  • Tilsæt flormelis, vanilje og citron skal og pisk det i.
  • Smag til med citronsaft.
  • Fordel flødeosttoppingen på den afkølede kage.

Noter

Det er nemmest, at bage kagen i den lille bradepande.
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen