Go Back
Udskriv
Recipe Image
Små tærter med tunmousse
Antal:
4
stk.
Ingredienser
Bund
100
g
groft knækbrød
-
knust
100
g
hvedemel
1
tsk
salt
50
g
rapsolie
75
g
fromage frais
3
spsk
vand
Tunmousse
2
dåser tun i vand
200
g
ricotta
1
hårdkogt æg
3
spsk
kapers
6
spsk
citronsaft
¼
tsk
cayennepeber
1
dl
frisk dild
½
tsk
salt
Peber
Fremgangsmåde
Bund
Bland alle ingredienserne til tærtedejen sammen.
Tilsæt vandet lidt af gangen, mens dejen samles.
Pak dejen ind i husholdningsfilm og kom den i køleskabet i min. 30 minutter.
Tag dejen ud og del den i 4 stykker. Tryk hvert stykke ud i en smurt portionstærteform (10 cm) med løs bund.
Prik bundene med en gaffel og bag dem ved 200 grader i ca. 15 minutter til de er sprøde og
gennembagte.
Afkøl tærterne lidt på en bagerist før de forsigtigt vippes ud af formene.
Afkøl tærtebundene helt.
Tunmousse
Kom tun, æg og ricotta i en blender. Blend til den ønskede konsistens (grov/fin).
Tilsæt kapers, citronsaft, cayennepeber, dild, salt og peber til moussen og kør det hele hurtigt sammen.
Kom tunmoussen på køl i min. 30 minutter.
Fordel tunmoussen i de forbagte tærtebunden og top med frisk dild.
Server straks
Noter
Ricotta kan godt udskiftes med mayo på regnvejrsdage
Del din opskrift med mig på Instagram
Tag
@louiogbearnaisen