Go Back
tunmousse - sund tærte med tunmousse - små tærter

Små tærter med tunmousse

Antal: 4 stk.

Ingredienser

Bund

  • 100 g groft knækbrød - knust
  • 100 g hvedemel
  • 1 tsk salt
  • 50 g rapsolie
  • 75 g fromage frais
  • 3 spsk vand

Tunmousse

  • 2 dåser tun i vand
  • 200 g ricotta
  • 1 hårdkogt æg
  • 3 spsk kapers
  • 6 spsk citronsaft
  • ¼ tsk cayennepeber
  • 1 dl frisk dild
  • ½ tsk salt
  • Peber

Fremgangsmåde

Bund

  • Bland alle ingredienserne til tærtedejen sammen.
  • Tilsæt vandet lidt af gangen, mens dejen samles.
  • Pak dejen ind i husholdningsfilm og kom den i køleskabet i min. 30 minutter.
  • Tag dejen ud og del den i 4 stykker. Tryk hvert stykke ud i en smurt portionstærteform (10 cm) med løs bund.
  • Prik bundene med en gaffel og bag dem ved 200 grader i ca. 15 minutter til de er sprøde og
  • gennembagte.
  • Afkøl tærterne lidt på en bagerist før de forsigtigt vippes ud af formene.
  • Afkøl tærtebundene helt.

Tunmousse

  • Kom tun, æg og ricotta i en blender. Blend til den ønskede konsistens (grov/fin).
  • Tilsæt kapers, citronsaft, cayennepeber, dild, salt og peber til moussen og kør det hele hurtigt sammen.
  • Kom tunmoussen på køl i min. 30 minutter.
  • Fordel tunmoussen i de forbagte tærtebunden og top med frisk dild.
  • Server straks

Noter

Ricotta kan godt udskiftes med mayo på regnvejrsdage
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen