50gspinat - optøet og drænet fra frost eller blancheret og drænet frisk
125gblød feta/salatost
1spsktahin
½dlfriskhakket dild - både top og stængler
Saft af ½ citron - ca. 2-3 spsk
25gpinjekerner
6spskolivenolie
6spskvand - afhængig af, hvor tynd din hummus skal være
Salt/peber
Top
Friskhakket dild
Hakkede pinjekerner
Olivenolie
Fremgangsmåde
Bland kikærter, spinat, feta, tahin, dild, citron, pinjekerner, olivenolie og halvdelen af vandet og stavblend/blend det til en jævn hummus. Tilsæt mere vand (eller olivenolie) til du får den ønskede konsistens.
Smag til med mere citronsaft, peber og salt. Fetaen kan være meget salt, så smag til.
Kom hummus i en skål eller på et serveringsfad og drys med dild, pinjekerner og olivenolie.
Server.
Noter
Opbevar i en lukket beholder/glas i køleskabet. Hæld gerne lidt olivenolie på toppen. Din hummus holder sig frisk i ca. 3 dage.