Go Back
+ servings
Hummus_nem-humus-opskrift-2 (2)

Hummus med spinat, feta og pinjekerner

Forb. tid5 minutter
Samlet tid5 minutter
Antal: 3 dl

Ingredienser

  • 250 g kikærter
  • 50 g spinat - optøet og drænet fra frost eller blancheret og drænet frisk
  • 125 g blød feta/salatost
  • 1 spsk tahin
  • ½ dl friskhakket dild - både top og stængler
  • Saft af ½ citron - ca. 2-3 spsk
  • 25 g pinjekerner
  • 6 spsk olivenolie
  • 6 spsk vand - afhængig af, hvor tynd din hummus skal være
  • Salt/peber

Top

  • Friskhakket dild
  • Hakkede pinjekerner
  • Olivenolie

Fremgangsmåde

  • Bland kikærter, spinat, feta, tahin, dild, citron, pinjekerner, olivenolie og halvdelen af vandet og stavblend/blend det til en jævn hummus. Tilsæt mere vand (eller olivenolie) til du får den ønskede konsistens.
  • Smag til med mere citronsaft, peber og salt. Fetaen kan være meget salt, så smag til.
  • Kom hummus i en skål eller på et serveringsfad og drys med dild, pinjekerner og olivenolie.
  • Server.

Noter

Opbevar i en lukket beholder/glas i køleskabet. Hæld gerne lidt olivenolie på toppen.
Din hummus holder sig frisk i ca. 3 dage.
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen