Go Back
Udskriv
Recipe Image
Noter
–
+
servings
Foccacia brød med tomat og rosmarin
Tilb. tid
12
min
Samlet tid
12
min
Antal:
5
-6 brød
Ingredienser
Foccacia
25
g
gær
3
dl
lunken vand
1
spsk
sukker
1
spsk
salt
3
spsk
olivenolie
500-700
g
hvedemel
-
pizzamel eller Tipo 00
Top
Cherrytomater eller små cocktailtomater
3
stikle frisk rosmarin
Olivenolie
Flagesalt
Fremgangsmåde
Smuldr gær i en skål, tilsæt vand og opløs gæren.
Kom sukker, salt og olivenolie i.
Tilsæt hvedemelet lidt af gangen mens dejen æltes.
Ælt dejen til den smidig og glat (ca. 5 min. på en røremaskine ved medium hastighed, til dejen slipper skålens kanter).
Dæk skålen til og lad dejen hæve i ca. 1 time.
Kom dejen ud på et meldrysset bord og del den i 5-6 stykker. Form stykkerne til kugler og tryk dem flade (ca. 1 cm).
Kom brødene på bagepapir.
Dæk brødene til og lad dem efterhæve i ca. 30-40 minutter.
Forvarm ovnen med en bageplade i.
Brug fingerspidserne til at trykke en masse huller i brødene. Dryp med olivenolie og smør det let ud over brødene - ca. 1-2 spsk olivenolie per brød.
Tryk tomater ned i brødene og drys med rosmarin og salt.
Kom brødene med bagepapir over på den varme bageplade.
Bag brødene ved 225 grader (over- og undervarme) i ca. 12-15 minutter til de er gyldne og gennembagte.
Lad dem afkøle 10 minutter på en bagerist før de serveres.
Noter
Mini tomater er også et hit på brødene.
Del din opskrift med mig på Instagram
Tag
@louiogbearnaisen