Go Back
+ servings
Foccacia brød med tomat og rosmarin - opskrift på italiensk madbrød

Foccacia brød med tomat og rosmarin

Tilb. tid12 min
Samlet tid12 min
Antal: 5 -6 brød

Ingredienser

Foccacia

  • 25 g gær
  • 3 dl lunken vand
  • 1 spsk sukker
  • 1 spsk salt
  • 3 spsk olivenolie
  • 500-700 g hvedemel - pizzamel eller Tipo 00

Top

  • Cherrytomater eller små cocktailtomater
  • 3 stikle frisk rosmarin
  • Olivenolie
  • Flagesalt

Fremgangsmåde

  • Smuldr gær i en skål, tilsæt vand og opløs gæren.
  • Kom sukker, salt og olivenolie i.
  • Tilsæt hvedemelet lidt af gangen mens dejen æltes.
  • Ælt dejen til den smidig og glat (ca. 5 min. på en røremaskine ved medium hastighed, til dejen slipper skålens kanter).
  • Dæk skålen til og lad dejen hæve i ca. 1 time.
  • Kom dejen ud på et meldrysset bord og del den i 5-6 stykker. Form stykkerne til kugler og tryk dem flade (ca. 1 cm).
  • Kom brødene på bagepapir.
  • Dæk brødene til og lad dem efterhæve i ca. 30-40 minutter.
  • Forvarm ovnen med en bageplade i.
  • Brug fingerspidserne til at trykke en masse huller i brødene. Dryp med olivenolie og smør det let ud over brødene - ca. 1-2 spsk olivenolie per brød.
  • Tryk tomater ned i brødene og drys med rosmarin og salt.
  • Kom brødene med bagepapir over på den varme bageplade.
  • Bag brødene ved 225 grader (over- og undervarme) i ca. 12-15 minutter til de er gyldne og gennembagte.
  • Lad dem afkøle 10 minutter på en bagerist før de serveres.

Noter

Mini tomater er også et hit på brødene.
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen