Go Back
Kærnemælkshorn - opskrift på klassiske kærnemælkshorn med marcipan

Kærnemælkshorn

Tilb. tid15 min
Ret: Kage
Antal: 12 stk

Ingredienser

  • 10 g gær
  • 1 dl kærnemælk
  • 1 æg
  • 1 spsk sukker
  • 1 nip salt
  • 75 g blødt smør
  • 200 g hvedemel
  • 100 g marcipan
  • 1 æggehvide
  • grofthakkede mandler

Fremgangsmåde

  • Rør gæren ud i kærnemælken og rør ægget i.
  • Tilsæt sukker, salt og halvdelen af melet. Rør det hele godt sammen.
  • Tilsæt det bløde smør og ælt det i dejen – tilsæt melet lidt efter lidt.
  • Når dejen er æltet sammen kommes den tilbage i skålen, som dækkes med film.
  • Stil den til hævning i køleskabet i time.
  • Rul dejen ud til en cirkel på et meldrysset bord. Den være ca. 0,5 cm tyk.
  • Skærcirklen i 12 “lagkagestykker”. Kom en lidt marcipan på hver stykke og rul trekanterne sammen. Du skal starte med den brede ende.
  • Kom hornene på en bageplade med papir. Pensl med æggehvide og drys med hakkede mandler.
  • Bag hornene ved 200 grader i ca. 15 min.
  • Lad dem afkøle lidt på en bagerist.
  • Server dem lune.
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen