Go Back

Gratin med blomkål og kartofler

Tilb. tid35 minutter

Ingredienser

  • ½ kg kogte kartofler i skiver
  • ½ hoved kogt blomkål - delt i små buketter
  • 2 snittede forårsløg
  • 1 dl hakket persille
  • 100 g revet ost
  • 3 dl mælk eller cremefraiche
  • 2 æg
  • muskat
  • salt
  • peber
  • ½ dl rasp
  • 4 store klatter smør
  • 100 g stegt bacon

Fremgangsmåde

  • Smør et ildfast fad. Start med et lag kartofler i bunden, kom derefter blomkål, forårsløg, persille, bacon og lidt revet ost på. Slut af med et lag kartofler.
  • Rør mælk, æg, muskat, salt, peber og revet ost sammen. Hæld massen ud over fadet og fordel det, så alle kartoflerne er dækket.
  • Drys med rasp og fordel smørklatter ud over toppen.
  • Gratinen bages ved 200 grader i ca. 30-35 minutter. Den skal være gylden og fast.
  • Lad den trække 5 minutter før servering.
  • Server med en salat.
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen