Go Back

Grov pizza

Pizza med sprød bund

Ingredienser

  • Dej
  • 10 g gær
  • 3 dl vand
  • 2 tsk salt
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 dl fuldkornshvedemel
  • 500 g Hvedemel tipo 00
  • 1 dl durummel til udrulning

Fyld

  • Tomatsauce
  • Revet ost
  • Afdryppede semidried tomater
  • Parmaskinke
  • Frisk mozzarellaost
  • Oregano
  • Frisk basilikum

Fremgangsmåde

  • Opløs gæren i vandet. Tilsæt salt, olivenolie og grovmelet og rør godt.
  • Dernæst tilsættes hvedemelet lidt efter lidt, mens der røres.
  • Når dejen bliver sej, æltes den indtil den er smidig og blød.
  • Kom den tilbage i skålen og lad den hæve tildækket i 3 timer.
  • Kom bagestenen i ovnen og skru op på fuld kraft. Lad ovnen varme igennem i ca. 45 min, med bagestenen i.
  • Del dejen i 3 stykker. Rul hver dejstykke ud på et meldrysset bord (brug durummel)
  • Rul helt tyndt ud, ca. 0,5 mm og sørg for, at dejen er godt melet.
  • Den udrullede dej, rulles op på kagerullen og flyttes over på bagepapir drysset med lidt mel.
  • Prik dejen med en gaffel.

Fyld

  • Fordel et tyndt lag tomatsauce på bunden. Drys med revet ost.
  • Dernæst fordeles de semidried tomater og parmaskinke på bunden. Afslut med stykker af frisk mozzarella og et drys oregano.
  • Kom forsigtig pizzaen over på bagestenen og bag den ca. 5-6 min, indtil bunden er sprød.
  • Pizzaen tages ud og smides på en bagerist. Fordel den sidste halvdel af den friske mozzarella på den varme pizza og drys med masser af frisk basilikum.
  • Spis!
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen