Go Back
+ servings

Torsk med appelsinsauce og ingefær gulerødder

Antal: 4 pers

Ingredienser

  • 5 stykker torsk
  • Salt
  • Peber
  • Olivenolie

Sauce

  • 40 g smør
  • 750 g små - tynde gulerødder
  • 5 cm revet frisk ingefær
  • 2 dl hønsebouillon
  • 2 dl friskpresset appelsinsaft - ca. 3 appelsiner
  • Saft af 1 citron
  • 1 bundt fintsnittede forårsløg
  • 1 tsk tørrede chiliflager
  • Peber
  • 1 bundt kørvel

Fremgangsmåde

  • Kom torskestykkerne på en bageplade med papir. Krydr med salt, peber og lidt olivenolie. Bag dem ca. 8 min i ovnen, ved 220 grader. De er færdige, når de er faste og glasklare.
  • I en gryde eller dyb pande smeltes halvdelen af smørret. Sauter gulerødder og ingefær i et par minutter i smørret.
  • Appelsinsaft, bouillon og citronsaft hældes over gulerødderne og småkoger ved jævn varme. Lad det tykne lidt.
  • Tilsæt forårsløg, chili og peber og kog det hele et par minutter. Gulerødder og forårsløg skal have bid, men være møre.
  • Pisk den sidste halvdel af smørret i saucen og smag til.
  • Sauce og grønsager anrettes på tallerkenen med fisken ovenpå og et godt drys kørvel.
  • Jeg serverede med dette BRØD og små kartofler vendt i dild.
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen