Go Back
+ servings

Risotto med spinat, bacon og tomater

Antal: 2 pers.

Ingredienser

  • 1 hakket løg
  • 1 fed hvidløg - finthakket
  • 1 spsk olivenolie
  • 100 g bacon i tern
  • 150 g risottoris
  • 1 dl hvidvin
  • 5 dl varm hønsefond
  • 100 g babyspinat
  • 200 g cocktailtomater i kvarte
  • 25 g revet parmesanost
  • 1 spsk smør
  • Peber
  • Frisk basilikum

Fremgangsmåde

  • Løg og hvidløg svitses i olivenolie på en stor pande. Kom bacon på og svits det med. Skru ned til jævn varme og steg til det baconen er næsten sprød, men uden at løgene tager farve.
  • Tilsæt risottorisene og rist dem med til de er gyldne - ca. 5 min.
  • Kom hvidvin på og lad den fordampe, mens der røres.
  • Kom lidt af fonden på og spæd gradvist til, mens risene simre ved svag varme i ca. 20 min. Når risene er møre og fonden kogt ind er risottoen klar til fyld.
  • Vend spinat, tomater og reven parmesanost i risottoen. Lad det varme med i ca. 3 min. Rør en klat smør i og smag til med peber.
  • Server med frisk basilikum og parmesanflager
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen