Go Back
+ servings

Sommer lasagne

Tilb. tid45 min
Samlet tid45 min
Antal: 4 -6 pers.

Ingredienser

  • 400 g friske - eller alm. lasagneplader
  • 1 kilo tomater
  • 1 squash
  • 100 g god skinke - gerne parma eller serrano
  • 2 kugler mozzarella
  • 100 g revet ost
  • 1 håndfuld frisk basilikum
  • 1 håndfuld frisk oregano
  • 1 spsk frisk timian
  • 2 tsk. hakket frisk rosmarin
  • salt
  • peber
  • 5 dl bechamelsauce - gerne med lidt parmesan og muskat i
  • 1 dl rasp

Fremgangsmåde

  • Skær tomater i skiver og squash i små tern.
  • Hak alle krydderurterne.
  • Smør et ildfast fad med lidt olie.
  • Start med et lag lasagne plader i bunden.
  • Fordel et lag tomatskiver på lasagnepladerne, dernæst squashtern og skinkeskiver.
  • Drys med revet mozzarella, hakkede krydderurter, salt og peber.
  • Et nyt lag lasagneplader kommes på og forsæt som førnævnt.
  • Der bliver ca. 3 lag med fyld.
  • Afslut med et lag lasagneplader.
  • Kom sauce over lasagnen og drys med rasp.
  • Kom lasagnen midt i ovnen og bag den ca. 45 min ved 200 grader (alm. ovn)
  • Tag den ud og lad den trække 5-10 min. inden servering.
  • Server fx. med rucola vendt med olivenolie, æbleedikke, salt og peber.
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen