Go Back
+ servings
Pizza med sprød tynd bund

Sprød pizza med tynd bund

Antal: 3 stk

Ingredienser

Pizzadej

  • 15 g gær
  • 1 tsk salt
  • 1 nip sukker
  • 1 spsk olie
  • 2,5 dl lunken vand
  • Pizzamel

Fyld

  • Tomatsauce - revet ost, parmaskinke, mozzarella, basilikum
  • Tomatsauce - revet ost, chorizo, mozarella, basilikum
  • Grøn pesto - revet ost, tomat, chorizo, mozarella, basilikum/babyspinat

Fremgangsmåde

  • Alle ingredienserne undtagen pizzamelet blandes sammen og hviler 5-10 min.
  • Dernæst tilsættes pizzamelet lidt efter lidt, til dejen har en blød, smidig konsistens.
  • Dæk dejen til med film og kom den i køleskabet. 1 time før brug tages dejen ud og hviler på køkkenbordet.
  • Bagestenen kommes på en rist og sættes på nederste rille i ovnen.
  • Varm ovnen op til maksimum i ca. 50 min.
  • Kom godt med mel på bordet og del dejen i 3 klumper.
  • Rul hver klump MEGET tyndt ud.
  • Prik på hele fladen med en gaffel og pensl med olivenolie.
  • Et tyndt lag tomatsauce/pesto kommes på.
  • Dernæst lidt revet ost, fyld og klumper af frisk mozzarella.
  • Bag pizza 4-6 min, indtil bunden bobler og er sprød. Pizza kommes på en rist og serveres straks med chunks af frisk mozzarella og frisk basilikum.
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen