Go Back
+ servings

Citronmåne

Lækker og saftig citronmåne
Tilb. tid20 min
Samlet tid20 min
Antal: 1 kage

Ingredienser

  • 150 g blødt smør
  • 50 g marcipan
  • 150 g sukker
  • 4 æg
  • 125 g mel
  • 1 tsk bagepulver
  • Revet skal af 1 citron
  • Saft af 1/3 citron
  • 300 g flormelis
  • Citronsaft
  • Vand

Fremgangsmåde

  • Pisk smør, sukker og marcipan sammen til en jævn masse. Sukkeret skal være pisket helt ud.
  • Tilsæt et æg af gangen og pisk godt mellem hvert for masser af luftighed.
  • Med en dejskraber vendes revet citronskal i, og dernæst sigtes mel og bagepulver i. Vend den rundt i dejen til den er jævn.
  • Smør en springform og kom dejen heri.
  • Bages ca. 20-25 min ved 180 grader i alm ovn.
  • Køl kagen af.
  • Rør flormelis med citronsaft og vand til en tyk konsistens. Fordel glasuren udover kagen og lad den størkne.
  • Server!
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen