Go Back
Udskriv
Recipe Image
Noter
–
+
servings
Risengrød
Tilb. tid
40
min
Samlet tid
40
min
Antal:
2
pers.
Ingredienser
150
g
grødris
2,5
dl
koldt vand
1
liter
letmælk
-
kan udskiftes med minimælk eller sødmælk
1
nip salt
Fremgangsmåde
Kom ris og vand i en tykbundet gryde.
Skru op på fuld varme og kog det op.
Lad det koge godt igennem i ca. 5 min.
Kom 4 dl mælk i og lad det koge op igen under omrøring.Når det koger kommes resten af mælken i og der skrues ned til jævn varme.
Rør konstant de første 5-10 min, ind til blandingen koger.
Kom låg på gryden, lad det ligge på klem. Skru ned til lav varme og lad grøden simre - den må ikke boblekoge. Rør indimellem.
Når grøden begynder at blive tyk skal du være vågen, for det er her den oftest brænder på.
Tag låget af og rør roligt i risengrøden indtil du får den konsistens du gerne vil have.
Tag gryden af varme og rør et nip salt i. Det er ret vigtigt.
Server med rigtig smør og kanelsukker.
Noter
Skal grøden bruges til risalamanda, så kom 1 vaniljetstang i sammen med mælken.
Del din opskrift med mig på Instagram
Tag
@louiogbearnaisen