Go Back
+ servings
risengroed-der-aldrig-braender-paa-opskrift

Risengrød

Tilb. tid40 min
Samlet tid40 min
Antal: 2 pers.

Ingredienser

  • 150 g grødris
  • 2,5 dl koldt vand
  • 1 liter letmælk - kan udskiftes med minimælk eller sødmælk
  • 1 nip salt

Fremgangsmåde

  • Kom ris og vand i en tykbundet gryde.
  • Skru op på fuld varme og kog det op.
  • Lad det koge godt igennem i ca. 5 min.
  • Kom 4 dl mælk i og lad det koge op igen under omrøring.Når det koger kommes resten af mælken i og der skrues ned til jævn varme.
  • Rør konstant de første 5-10 min, ind til blandingen koger.
  • Kom låg på gryden, lad det ligge på klem. Skru ned til lav varme og lad grøden simre - den må ikke boblekoge. Rør indimellem.
  • Når grøden begynder at blive tyk skal du være vågen, for det er her den oftest brænder på.
  • Tag låget af og rør roligt i risengrøden indtil du får den konsistens du gerne vil have.
  • Tag gryden af varme og rør et nip salt i. Det er ret vigtigt.
  • Server med rigtig smør og kanelsukker.

Noter

Skal grøden bruges til risalamanda, så kom 1 vaniljetstang i sammen med mælken.
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen