Go Back

Chokoladekage

Tilb. tid30 min

Ingredienser

  • 350 g sukker
  • 2,25 dl flydende margarine
  • 3 æg
  • 1/2 fintrevet squash
  • 2 tsk natron
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 5 spsk kakaopulver
  • 350 g hvedemel
  • 50 g mandelmel
  • 3,5 dl mælk
  • 1/2 dl stærk - kold kaffe
  • 50 g hakket mørk chokolade - 56%/70%

Fremgangsmåde

  • Kom sukker og margarine i en skål og pisk det luftigt og cremet.
  • Tilsæt æggene et af gange og pisk godt mellem hvert æg.
  • Bland natron, vaniljesukker, kakaopulver, mel og mandelmel sammen i en anden skål.
  • Sigt melblandingen i sukkermassen. Tilsæt squash, mælk, kaffe og chokolade. Rør det hele sammen.
  • Kom dejen i en lille bradepande. Bag kagen ved 180 grader i ca. 30 minutter - afhængig af størrelse på formen.
  • Prik med en tændstik i midten af kagen - når der ikke hænger dej ved, er kagen færdig. Hold øje - den må endelig ikke få for meget, så bliver den tør.
  • Tag kagen ud og lad den afkøle i formen.
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen