Go Back
Udskriv
Recipe Image
Noter
–
+
servings
Fransk blommetærte med mazarinfyld
Tilb. tid
30
min
Antal:
25
cm form
Ingredienser
Mørdej
125
g
smør
90
g
sukker
200
g
mel
2
æggeblommer
Evt. lidt vand
Fyld
10
blommer delt i halve eller kvarte
125
g
smør
125
g
sukker + 2 tsk vaniljesukker
2
æg
125
g
mandelmel
50
g
mandelsplitter
Fremgangsmåde
Bland smør, sukker, mel og æggeblommer sammen til mørdej. Pres dejen sammen evt. med lidt vand.
Pak dejen ind i film og kom den i køleskabet. Lad den hvile min. 30 min.
Smør tærteformen (25 cm), rul mørdejen ud og beklæd formen med mørdejen.
Bag tærtebunden ved 180 grader i 10 minutter.
Imens laves fyldet.
Pisk smør og sukker sammen til en hvid og luftig masse.
Tilsæt æggene et af gangen og pisk godt.
Tilsæt mandelmelet.
Fordel mazarinmassen på den forbagte bund.
Tryk blommerne ned i mandelmassen og drys med mandelsplitter.
Bag tærten ved 180 grader i ca. 20-30 minutter.
Afkøl tærten.
Sigt flormelis udover og server med cremefraiche.
Noter
Blommer kan udskiftes med andre frugter eller bær
Del din opskrift med mig på Instagram
Tag
@louiogbearnaisen