Go Back
+ servings

Æbleskiver

Antal: 60

Ingredienser

  • 1 liter kærnemælk
  • 4 æg
  • 600 g hvedemel
  • 1 tsk. fint salt
  • 2 tsk. natron
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1 tsk. revet skal af en økologisk citron
  • 1/2 tsk. kardemomme
  • Evt. æbletern

Fremgangsmåde

  • Æggene slåes ud og deles i hvider og blommer.
  • Kærnemælk og æggeblommerne piskes sammen.
  • Derefter blandes hvedemel, salt, natron og vaniljesukker i en skål.
  • Blandingen piskes sammen med mælkeblandningen.
  • Æggehviderne piskes til skum og og vendes i dejen, sammen med citronskallen.
  • Lad dejen hvile en halv time i køleskabet.
  • Herefter bages æbleskiverne i svinefedt eller palmin - selvfølgelig i en æbleskivepande.
  • Kom en klat fedtstof i hvert hul i panden, hver gang en ny portion dej kommes i. Tricket er at vende æbleskiverne hele tiden, så de får en jævn overflade. Det gøres nemmest med en strikkepind.
  • Tænd ovnen på 100 grader og sæt et ildfast fad ind. Kom æbleskiverne ind, efterhånden som de bliver bagt, så forbliver de lune.
  • Spis æbleskiverne lune med masser af brombærsyltetøj og flormelis
  • Æbleskiverne kan fryses
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen