Go Back

Nougatparfait på chokoladebund

Lækker nytårsdessert
Forb. tid23 t 58 min
Tilb. tid15 min
Samlet tid13 min

Ingredienser

Bund

  • 100 g mørk chokolade 56%
  • 100 g blødt smør
  • 100 g rørsukker
  • 2 æg
  • 40 g hasselnøddemel - eller hvedemel

Parfait

  • 100 g blød nougat
  • 75 g flormelis
  • 100 g past. æggeblommer - ca. 3 bægere
  • 1/2 liter piskefløde
  • 50 g hasselnøddeflager
  • 50 g chokoladeknapper
  • Evt. lidt hasselnødderflager til toppen eller revet chokolade

Fremgangsmåde

  • Smelt chokoladen og afkøl den lidt.
  • Bland den med smør, sukker, æg og mel og pisk blandingen i 5-7 minutter til den bliver luftigt.
  • Kom dejen i en smurt springform og bag den ved 200 grader i alm ovn i ca. 13-15 minutter.
  • Tag bunden ud af ovnen og afkøl den helt. Frys den eventuelt.
  • Rist hasselnøddeflagerne på en tør pande og afkøl dem.
  • Smelt nougaten ved svag varme - pas på den ikke brænder på! Tag den af varmen og lad nougaten afkøle.
  • Flormelis og æggeblommer piskes sammen til en skummende og hvid masse. Det tager ca. 5-6 minutter.
  • Pisk fløden til en let skum - den må ikke blive for stiv.
  • Bland flødeskum, nougat, hasselnøddeflager og chokoladeknapper sammen med æggemassen. Vend det hele meget forsigtigt sammen.
  • Hæld parfaiten over chokoladenbunden og drys med hasselnøddeflager. Kom madfilm over springformen og sæt den i fryseren. Lad parfaiten fryse min. 12 timer.
  • Tag parfaiten op 20 minutter før den skal serveres, så den når at blive lidt blød. Server nougatparfaiten i "lagkage"- stykker med chokoladespåner.
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen