Go Back

Grov pizza med grøn pesto, krydrede kartofler og laks

Antal: 2 pers.

Ingredienser

Fyld

  • 1 dl grøn pesto
  • 5-6 kartofler
  • 1,5 tsk salt
  • 1/2 tsk timian
  • 6 spsk olivenolie
  • Frisk kværnet peber
  • 100 g revet mozzarella ost
  • 2 kugler frisk mozzarellla
  • 100 g graved laks
  • Frisk basilikum

Fremgangsmåde

  • Varm ovnen op til max. med bagesten eller bageplade i.
  • Vask og skræl kartoflerne. Skær dem i tynde skiver, gerne med et mandolinjern eller skarp kniv. Kom kartoffelskiverne i en sigte og drys med salt. Lad dem afdryppe i 20 minutter.
  • Pres kartoflerne fri for væde og kom dem i en skål. Hæld olivenolie, peber og timian i og vendt godt rundt.
  • Kom majsmel eller durummel på et bord og skrab dejen ud derpå. Del den i 2-3 stykker. Kom mel på en pizzaspartel eller bagepapir og hiv dejen ud i rund form derpå. Brug fingrene til, at forme en rustik pizzabund.
  • Prik bunden med en gaffel. Smør pesto ud på bunden, drys med mozzarellaost og halvdelen af den friske bøfmozzarella.
  • Kom pizzaen i den brandvarme ovn og bag den til bunden er sprød. Bagestenen i ca. 3 minutter, bageplade i ca. 5 minutter.
  • Tag den varme pizza ud.
  • Fordel resten af den friske mozzarella ud over.
  • Fordel den graved laks og frisk basilikum på pizzaen. Dryp med lidt pesto og friskkværnet peber.
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen