Go Back

Koldhævet foccacia med kartoffel, timian og parmesan

Ingredienser

  • 1 portion dej "det perfekte brød" - hævet natten over i køleskabet
  • 4-5 kartofler
  • 1,5 tsk salt
  • 1 dl olivenolie
  • 3 tsk tørret timian
  • Friskkværnet peber
  • Frisk parmesan

Fremgangsmåde

  • Lav dejen til og med step 6. Tag den ud af køleskabet og lad den hvile 30 minutter på køkkenbordet.
  • Varm ovnen op til 250 grader.
  • Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver med kniv eller mandolinjern. Kom dem i en si og drys med salt. Lad dem afdryppe i 20 minutter.
  • Pres kartoffelskiverne for væde og kom dem i en skål. Tilsæt olivenolie, timian og peber - vend det hele godt sammen.
  • Kom bagepapir en lille bradepande og hæld forsigtigt dejen ud heri. Du skal ikke tilsætte mel!
  • Stræk dejen ud til kanterne, men pas på ikke at slå luften ud af dejen.
  • Fordel kartoffelskiverne på dejen og riv lidt parmesanost over. Drys evt. med lidt groft salt.
  • Bag foccaciaen i ca. 20-30 minutter - hold øje, da bagetiden er meget forskelligt fra ovn til ovn og hvilken bradepande du bruger. Vip evt. foccacien ud af bradepanden og bank under den. Lyder den hul, er den færdig. Foccacien skal være gylden og kartoflerne sprøde i kanten.
  • Tag foccaciaen ud af bradepanden og riv parmesanost udover. Server.
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen