Go Back

Chicken pie

Antal: 4 pers.

Ingredienser

  • 2 små plader frosen butterdej eller 1 fersk rulle butterdej
  • 1 kyllingfilet eller 150 g kogt kyllingkød
  • 100 g champignoner
  • 1/2 dåse hvide aspargessnitter
  • 2 forårsløg
  • 1 dl grønne ærter
  • 100 g bacon
  • 2 spsk paprika
  • 1 spsk estragon
  • Salt
  • Peber
  • 1 spsk tomatpure
  • 3 spsk mel
  • 1 dl fløde
  • 1,5 dl vand fra aspargs
  • 0,5 dl hønseboullion
  • 4 spsk cremefraiche 18%

Fremgangsmåde

  • Baonen steges sprødt og kommes på fedtsugende papir. Lad baconfedtet blive på panden
  • Kyllingen skæres i mindre stykker og kommes på panden og steges.
  • Champignoner tilsættes og svitses med et par minutter, sammen med tomatpure.
  • Aspargessnitter og bacon kommes på panden og varmes med.
  • Drys melet ud i panden under omrøring og spæd til med væsken. Det hele koges rigtig godt igennem,
  • Tilsæt væsken lidt efter lidt, så klumperne røres ud. Tilsæt krydderierne og cremefraiche.
  • Lige inden gryden tages af varmen kommes ærter og forårsløg i retten og det hele varmes godt igennem. Stuvningen skal være godt tyk.
  • Kom fyldet i en tærteform eller fordel i portionsforme.
  • Kom butterdejen udover som et låg og tryk den lidt fast til kanten. Der må gerne hænge dej udover.
  • Prik med en gaffel i dejen og pensl med sammenpisket æg.
  • Pien bages ved 200 grader i ca. 10 min, indtil låget er gyldent og sprødt.
  • Lad den gerne trække 10 min inden servering og server med en grøn salat – masser af grøn salat.
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen