Go Back

US Praline Muffins

Forb. tid15 min
Tilb. tid25 min
Samlet tid40 min
Antal: 12 stk

Ingredienser

Dej

  • 300 g hvedemel
  • 115 g sukker
  • 1 spsk bagepulver
  • 1/4 tsk salt
  • 2,5 dl sødmælk
  • 2 æg
  • 1/2 vaniljestang
  • 85 g smeltet smør
  • 80 g chokoladesmørepålæg - evt. nutella

Fyld

  • 70 g chokoladesmørepålæg - evt. nutella
  • 30 g finthakkede hasselnødder
  • 30 g rørsukker

Fremgangsmåde

  • Bland mel, sukker, bagepulver og salt sammen og sigt det i en stor skål.
  • I en anden skål piskes mælk æg sammen.
  • Kom mælkeblandingen i de tørre ingredienser og pisk det sammen ved lav hastighed indtil dejen er glat.
  • Tilsæt smeltet smør og vaniljekorn og pisk igen.
  • Kom chokoladesmørepålægget i og pisk hurtigt det hele sammen.
  • Fordel muffinsforme i en muffinsform med 12 huller.
  • Fyld 1 spsk dej i hver muffins form.
  • Kom dernæst 1 tsk af chokoladesmørepålægget i midten af hver muffin.
  • Fyld formene op med resten af fyldet.
  • Drys med hakkede hasselnødder og sukker.
  • Bag kagerne ved 175 grader i ca. 25-30 minutter - indtil de er hævet og bagte.
  • Tag kagerne ud og afkøl dem lidt i metalformen.
  • Vip dem forsigtigt ud og afkøl dem på en bagerist.
  • Server til en god kop kaffe!
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen