Go Back
spaghetti og kødboller

Spaghetti og meatballs

Tilb. tid30 min
Antal: 4 pers

Ingredienser

Kødboller

  • 500 g kalvogflæsk
  • 1 æg
  • 2 spsk friskrevet parmesan
  • 1 fed hvidløg - fintrevet
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk timian
  • 3 spsk rasp
  • Salt/peber

Tomatsovs

  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk oregano
  • 1 dåse flåede tomater
  • 1 stor dåse tomatpure
  • 1 spsk sukker
  • 1,5 dl letmælk
  • Salt/peber
  • En håndfuld cherrytomater i kvarte
  • Masser af frisk basilikum

Fremgangsmåde

  • Alle ingredienserne til kødbollerne blandes sammen i en skål.
  • Derefter trilles farsen til små kugler, ca te-ske størrelse, lægges på en plade med plastfilm.
  • Dæk pladen til med film og kom den i køleskabet min. 30 minutter.
  • Løg, hvidløg og oregano hakkes til pure med en stavblender.
  • Varm olien i en gryde og lad løgblandingen snurre på lavt blus i 10 min. Pas på den ikke bliver brun eller brænder på, den skal bare blive mør.
  • Kom tomatpure og dåsetomater i. Tilsæt sukker, salt og peber og lad det simre i ca. 10 min.
  • Rør mælken i og kom kødbollerne forsigtig ned i sovsen. Rør ikke rundt!
  • Lad det hele koge med låget på halvt i ca. 20 min.
  • Kom tomater og frisk basilikum i. Smag til.
  • Server med frisk pasta, basilikum og parmesan
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen