Go Back

Spinatlasagne med laks, fennikel og tomat

Forb. tid45 minutter
Tilb. tid30 minutter
Samlet tid1 time 15 minutter

Ingredienser

  • 10-12 lasagneplader
  • 4 laksefileter uden skind - ca. 500 g – skåret i ½ cm tykke skiver
  • 1 dl revet parmesanost

Tomatsauce

  • 1 hakket løg
  • 2 presset fed hvidløg
  • 1 spsk timian
  • 1 spsk oregano
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 lille dåse tomatpure
  • Salt/peber

Grønsagsfyld

  • 200 g grofthakket spinat - frossen/frisk
  • 1-2 fennikel
  • 1 tsk salt
  • Peber
  • Revet muskatnød

Hvid sauce

  • 2 dl tør hvidvin
  • 6 dl mælk
  • 1 grønsagsboullionterning
  • 3 spsk majsstivelse+3 spsk mælk
  • Peber
  • ½ dl revet parmesanost

Fremgangsmåde

Tomatsauce

  • Svits hakket løg og hvidløg i lidt olie.
  • Tilsæt timian, oregano og og svits det i 2 min.
  • Kom de hakkede tomater tomatpure, salt og peber i.
  • Lad saucen simrer ved svag varme i ca. 10-15 min.

Grønsagsfyld

  • Halver fenniklen og skær den i tynde skiver.
  • Kom lidt olie i en gryde og svits fennikelskiverne til de har fået farve og er blevet møre.
  • Spinaten tilsættes og steges med i 3-4 min, Krydr med salt, peber og revet muskat.

Hvid sauce

  • Kom hvidvinen i en gryde og reducer den til det halve – dvs. kog den ind, så væsken fordamper og smagen koncentreres.
  • Når den er kogt ind til ca. 1 dl, tilsættes mælken og bouillonterningen.
  • Kog væsken op under piskning.
  • Når mælken koger tilsættes majsstivelse. Pisk kraftigt så det ikke brænder på.
  • Tilsæt parmesanosten og lad det koge igennem i 2-3 min. Krydr med peber.

Lasagnen

  • Kom lidt af den hvide sauce i bunden af et lasagnefad. Læg lasagneplader ovenpå.
  • Kom tomatsauce, grøntsagsfyld, laks og hvid sauce i lag. Det øverste lag afsluttes med lasagneplader, hvidsauce og parmesanost drysset hen over.
  • Lasagnen bages midt i oven ved 200 grader i ca. 30 min, til den er gylden og bobler.
  • Lad den hvile 5-10 min inden servering.
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen