Go Back
Udskriv
Recipe Image
Nutrition Label
Smaller
Normal
Larger
Spinatlasagne med laks, fennikel og tomat
Forb. tid
45
minutter
min
Tilb. tid
30
minutter
min
Samlet tid
1
time
t
15
minutter
min
Ingredienser
10-12
lasagneplader
4
laksefileter uden skind
-
ca. 500 g – skåret i ½ cm tykke skiver
1
dl
revet parmesanost
Tomatsauce
1
hakket løg
2
presset fed hvidløg
1
spsk
timian
1
spsk
oregano
1
dåse hakkede tomater
1
lille dåse tomatpure
Salt/peber
Grønsagsfyld
200
g
grofthakket spinat
-
frossen/frisk
1-2
fennikel
1
tsk
salt
Peber
Revet muskatnød
Hvid sauce
2
dl
tør hvidvin
6
dl
mælk
1
grønsagsboullionterning
3
spsk
majsstivelse+3 spsk mælk
Peber
½
dl
revet parmesanost
Fremgangsmåde
Tomatsauce
Svits hakket løg og hvidløg i lidt olie.
Tilsæt timian, oregano og og svits det i 2 min.
Kom de hakkede tomater tomatpure, salt og peber i.
Lad saucen simrer ved svag varme i ca. 10-15 min.
Grønsagsfyld
Halver fenniklen og skær den i tynde skiver.
Kom lidt olie i en gryde og svits fennikelskiverne til de har fået farve og er blevet møre.
Spinaten tilsættes og steges med i 3-4 min, Krydr med salt, peber og revet muskat.
Hvid sauce
Kom hvidvinen i en gryde og reducer den til det halve – dvs. kog den ind, så væsken fordamper og smagen koncentreres.
Når den er kogt ind til ca. 1 dl, tilsættes mælken og bouillonterningen.
Kog væsken op under piskning.
Når mælken koger tilsættes majsstivelse. Pisk kraftigt så det ikke brænder på.
Tilsæt parmesanosten og lad det koge igennem i 2-3 min. Krydr med peber.
Lasagnen
Kom lidt af den hvide sauce i bunden af et lasagnefad. Læg lasagneplader ovenpå.
Kom tomatsauce, grøntsagsfyld, laks og hvid sauce i lag. Det øverste lag afsluttes med lasagneplader, hvidsauce og parmesanost drysset hen over.
Lasagnen bages midt i oven ved 200 grader i ca. 30 min, til den er gylden og bobler.
Lad den hvile 5-10 min inden servering.
Del din opskrift med mig på Instagram
Tag
@louiogbearnaisen