Go Back

Lammekølle fyldt med feta og friske krydderurter + tzatziki

Forb. tid15 min
Tilb. tid1 t 30 min
Samlet tid1 t 45 min

Ingredienser

  • 1 lammekølle

Fyld

  • 200 g god feta
  • 2 forårsløg i tynde skiver
  • 2 spsk hakket - frisk rosmarin
  • 2 spsk hakket - frisk timian
  • 2 spsk hakket - frisk oregano
  • 1 spsk fennikelfrø
  • Salt/peber

Top

  • ca. 8 fed hvidløg
  • 4-5 spsk olivenolie
  • Frisk timian
  • Frisk oregano
  • Frisk rosmarin
  • Groft salt
  • Friskkværnet peber

Tilbehør

  • Ca. 500 g små kartofler med skræl
  • 1 fennikel i grove skiver
  • 3-5 stilke frisk timian
  • Olivenolie
  • Groft salt
  • Friskkværnet peber

Tzatziki

  • Ca. 4-5 dl græsk yoghurt 10%
  • Ca. 1-2 fintrevet hvidløg
  • 1 revet agurk - presset for væde
  • 1 spsk citronsaft
  • Salt/peber

Fremgangsmåde

  • Bland alle ingredienserne til fyldet sammen og smag det til
  • Udben lammekøllen for nøglebenet.
  • Skær små indsnit/lommer lammekødet og spæk dem med de 8 fed hvidløg.
  • Fyld fetafyldet i lammekøllen og bind den stramt sammen med bomuldssnor.
  • Kom olivenolie udover lammekøllen og gnid den med krydderierne, salt og peber.
  • Lammekøllen lægges i en stegegryde eller et stort fad smurt med lidt olivenolie.
  • Kom den i ovnen ved 200 grader og lad den stege i 45 minutter uden låg.
  • Tag gryden ud og kom fennikel og kartofler vendt med lidt olivenolie og krydderier nederst i gryden. Læg lammekøllen øverst.
  • Steg det hele færdigt i ca. 40-50 minutter.
  • Tag kødet ud på et spækbræt og lad det hvile 5-10 minutter før det skæres i skiver.
  • Server med tilbehøret og tzatziki
  • <br>

Tzatziki

  • Rør alle ingredienserne sammen til tzatzikien - smag til.
  • Lad den trække, mens lammekøllen steges i ovnen.
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen