Go Back

Bagte brødskåle

Tilb. tid30 min
Samlet tid30 min

Ingredienser

  • 15 g gær
  • 3 dl vand
  • 1 tsk salt
  • 1/2 dl olivenolie
  • 6-8 dl hvedemel

Fremgangsmåde

  • Opløs gæren i vandet.
  • Tilsæt salt, olivenolie og ælt hvedemel i lidt efter lidt.
  • Ælt dejen godt, til den er let og smidig.
  • Dæk skålen til og lad dejen hæve 30 minutter.
  • Beklæd 3-5 suppeskåle eller andre ildfast skåle med bagepapir. Vend dem på hovedet på en bageplade.
  • Dejen deles i 3-5 stykker og rulles ud til en cirkel. Brug godt med mel.
  • Ryst overskydende mel af dejen og pres dejen ned over den beklædte skål.
  • Pres dejen godt rundt om skålen, så der ikke er luft mellem dej og skål.
  • Sæt de omvendte skåle med dej ind i oven og bag dem i ca. 20 min ved 225 grader.
  • Når de er blevet gyldne og let sprøde tages de ud.
  • Tag forsigtigt dejskål og suppeskål fra hinanden - det hjælper at lirke lidt.
  • Brødskålene vendes om, så de står som rigtige skåle på bagepladen. Bag dem 5-10 min mere, så det indvendige af skålen bliver let bagt.
  • Køl dem af på en bagerist.
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen