Go Back

Tomattærte med serranoskinke og græsk yoghurt

Tilb. tid35 min

Ingredienser

Dej

  • 100 g hvedemel
  • 100 g groft mel - her hvid hvede
  • 60 g yoghurt
  • 60 g rapsolie
  • Ca. 1 dl vand
  • 1 tsk salt

Fyld

  • 10-12 cocktailtomater - skåret i halve
  • 100 g serranoskinke i skiver
  • 1 håndfuld frisk basilikum
  • Salt/peber
  • 3 æg
  • 2 dl græsk yoghurt 2%
  • 100 g revet ost

Fremgangsmåde

  • Rør alle ingredienserne sammen til dejen.
  • Pak den ind i madfilm og lad den hvile min. 30 minutter i køleskabet
  • Smør en tærteform og fordel dejen heri. Prik med en gaffel.
  • Forbag tærtebunden i ovnen ved 180 grader i ca. 10 minutter.
  • Når bunden har fået lidt farve tages den ud.
  • Fordel tomater med skæresiden opad og skinkeskiver på bunden.
  • Drys med revet ost, frisk basilikum, salt og peber.
  • I en lille skål piskes æg og græsk yoghurt sammen.
  • Hæld massen ud over fyldet på tærten og drys med lidt revet ost.
  • Bag tærten ved 180 grader i ca. 30-35 minutter - indtil den er gylden og fast.
  • Lad tærten hvile 5 minutter inden servering.
  • Server med masser af frisk basilikum og revet parmesan.
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen