Go Back

Hindbær/solbær-kompot

Ingredienser

  • 300 g bær - solbær, jordbær, hindbær, stikkelsbær, blåbær osv.
  • 2-3 spsk sukker - evt. mere hvis du ikke kan lide den syrlig
  • 1/2 vaniljestang + korn
  • 2 spsk citronsaft

Fremgangsmåde

  • Bland alle ingredienserne i en gryde.
  • Kog det langsomt op. Det skal ikke boble-koge.
  • Skum urenhederne af og smag til.
  • Når kompotten har den rette konsistens tages den af varmen og kommes i en beholder.
  • Lad den køle lidt af og kom den i køleskabet.
  • Opbevares i køleskabet - ca. 2-3 dage.

Noter

Bærrerne skal ikke udkoge i en kompot. De skal bare lige koges op.
Bruger du 100 g sukker eller mere + atamon kan du med fordel hælde den på patensglas og gemme den længere tid i køleskabet.
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen